Jag heter Hossein och kan tala två språk flytande. Jag kan tala persiska och dari. Dessutom lär jag mig svenska och engelska i skolan.

Dari är mitt modersmål. Jag och min familj kommer nämligen från Afghanistan. Det var alltså dari jag lärde mig först och det är språket vi pratar hemma.

Dari är mitt känslospråk.Det betyder att jag använder dari för att visa olika känslor, till exempel glädje, ilska och rädsla. Jag drömmer också på dari.

Persiska är mitt andra språk. Jag började lära mig persiska när vi flyttade till Iran. Då var jag 5 år. Jag pratade persiska med mina kompisar som också hade afghanska som modersmål.

Jag läser engelska. Det var svårt i början men nu pratar och skriver lite bättre. Jag lär mig lite engelska utanför skolan också till exempel när jag tittar på film eller lyssnar på musik. Jag kan både läsa och skriva på dari, men jag skriver bättre på persiska. Det är för att jag inte tränar mycket på dari. Mitt favoritord på dari är (Koshesh kardan). Det betyder att göra ett försök.