Abba museum med Pop House

Abba var Sveriges största popgroup och de gav ut musik mellan 1972-1983. Jag gjorde ett besök på ett museum förra året. Det var jättekul. Eftersom jag såg Sveriges musikhistoria och jag kände det som om jag träffade Abba.

Information: Abba bestod av två gifta par: Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog samt Benny Andersson och Anni-frid. Museet byggdes 7 maj 2013. Sexton månader senare hade den besökts av en halv miljon besökare. Det ligger i nära Gröna lund. Där fanns också affären, en pub och ett hotell. Jag såg olika saker i Abba museum som kommer från Eurovisions tävling. Det är klänningar från Eurovision artist Conchita wurst, Loreen och alla artister . Det fanns också Abbas klänningen från tävlingar och konserter.

Där finns  evenemang som handlar om musik, sång, dans och god mat med dryck och man kan också dansa med Abba.

Abba museets hotell har 49 eleganta rum och några av de rummen är inredda med musiktema.  Om du önskar ha ett event eller möte hos dem finns det olika lokaler. Du kan göra allt där. Det är ett jättespeciellt museum.

Tankar:  Jag tycker att museets inredning är utvecklad och ser jättevacker ut. När jag gör mitt besök på museet finns där många intressanta saker både gamla och nya. Om du gör ett besök på Abba museet kan du få veta allt om Abba och annan svensk musikhistoria.

När jag kommer in i museet möts jag av en personal som är en trevlig och vacker kvinna.

Där har de en speciell sak som ser riktig ut och ser ut liksom Abbas artister. Det är en skulptur.

Det är bästa besöket i mitt liv och jag önskar göra ett besök till Abba museet igen och hoppas att du också ska det.

Yeruul

Yeruuls reportage som pdf med fotografi av Yeruul: ReportageYeruul